Užívejte si život s lehkostí

Je váš život těžký a únavný? Neradi to říkáme – ale možná je to částečně na vás...

Pokud se na chvíli osvobodíme od všech našich otravných schůzek, nudných úkolů a změn nálad, které ničí naše motivovaná předsevzetí, mohli bychom bezděčně dojít k následujícímu poznání: Většinu problémů si vytváříme sami!

Zkusme si na chvíli představit, že pojmy jako „problém“, „stres“ a „selhání“ v našem myšlení neexistují… Stačí, když se pokusíme identifikovat pár obtíží, které bychom v podstatě vůbec neměli mít. Koneckonců, ve svém životě vlastně „nemusíme“ nic dělat. Náš život je přece neuvěřitelná náhoda a dar, se kterým si můžeme dělat, co chceme. A konečně, naše životy (i když si to málokdy uvědomujeme) jsou velmi, velmi, velmi, velmi krátké. Času opravdu nemáme nazbyt – zvláště ne s problémy! 

Konkurenceschopnost

Ano, ano, konkurence stimuluje podnikání – ale náš život naštěstí není hloupý byznys! Nejsou ty nejkrásnější chvíle ty, které trávíme s přáteli a blízkými? A nejsou tak krásné, protože s těmito lidmi držíme pohromadě a táhneme za jeden provaz, ale nikdy s nimi nesoupeříme? Proč prostě s jinými lidmi raději nespolupracujeme, místo abychom byli proti nim? Pak už nikdo nemůže prohrát...

Vysoké standardy a perfekcionismus

Kdo na sebe bere víc, než může zvládnout, nemůže být spokojen – jednoduchá matematika, že?! Ale proč od sebe často tolik očekáváme? Proč si dáváme cíle za své hranice, i když ty dosažitelné nám pomáhají posunout se vpřed a motivují nás? To, co dokážeme zvládnout, je snadné!

Nabitý program

Vždy ve stresu a bez času na vydechnutí – kdo se tak cítí a komu to vadí, je za to často z velké části zodpovědný. Nemusíme přece souhlasit s každou schůzkou a plánovat každou minutu našeho života. Sem tam malá zahálka rozhodně není ztráta času.

Sebekritika

Sebevědomí je často známkou toho, že jste něčeho schopni. Není absolutně žádný důvod brát svou sebekritiku vážně a nechat se jí srazit k zemi. Sebereflexe – ta samozřejmě, posílení sebevědomí – každopádně, ale dělat ze sebe oběť vlastní sebekritiky – naprosto zbytečné!

Bojujte proti vlastnímu tělu

Informací, že naše těla jsou především proto, aby nás provázela životem zdraví a šťastní, se už napovídalo a napsalo už hodně – ale stále se to nedostalo do srdce každého. Získali jsme určité fyzické vlastnosti, nezáleží na tom, jak vypadáme! Sportovat bychom měli především proto, že je to pro nás dobré, ne proto, aby vynikly naše břišní svaly. Představte si, že zemřete a budete celý život držet dietu – to není zrovna nejlepší nápad, že...?!

Myslete za ostatní

Nezáleží nutně na tom, co si o nás myslí ostatní nebo jestli s námi má někdo problém – ale není naším úkolem to zjišťovat! Jak snadno si můžeme zkazit náladu nějakým negativním výrokem?! A jak často se potom ukáže, že vůbec nebyl mířený na nás?! V každém případě se až příliš často zbytečně trápíme a cítíme se špatně, protože něco předpokládáme, místo abychom se zeptali – nebo jim důvěřujeme, že s námi budou mluvit na rovinu, když s námi mají problém!

Nepoctivost

Ať už lžeme z ohleduplnosti, ze strachu, že budeme vypadat špatně, nebo z nedůvěry – nepoctivostí ztěžujeme život nejen sobě, ale i ostatním. Nepoctivost způsobuje nedorozumění, vytváří nejistotu a falešná očekávání a ničí vztahy. Všichni jsme přece dost velcí a silní, abychom pravdu zvládli...

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 31.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat